Saker att prata om när ni har ingått i ett förhållande (inte innan!)


Familjen

Familjen är olika viktiga för människor. Kanske spelar den jättestor roll för just dig. Det kan vara svårt att balansera familjelivet och din relation. Ibland kan det vara så att din partner tycker att du är för mycket med familjen. Det kan orsaka intriger. Kanske har du mycket ”bagage”. Kanske en barndomshistoria, och att berätta det här för någon du nyss träffat är ingen bra idé- Det kan skrämma bort hen. Men självklart när ert förhållande blivit mer tryggt, är det bra att veta såna här saker. Det är ofta när man tar upp personliga saker som man vet om den andra personen faktiskt bryr sig om den. Om någon du dejtar (som du gillar) och tar sig sitt mod och berättar något sådant, ska du vara glad för det betyder att personen anförtror sig dig och vill gå steget längre.

Pengar

Pengar kan vara ganska obekvämt att prata om. Speciellt om ni nyss har träffats. Det verkar lite ytligt om man pratar om sånt och det ger en negativ känsla i början när ni träffas. Det bästa är helt enkelt att undvika att samtala om detta. Om du har massa pengaproblem och skulder så borde du redan veta nu att den du ger dig in i ett förhållande med inte kommer bli glad när de får reda på det. Det viktiga för dig är nog att fixa detta innan du ger dig in i ett förhållande. Ett förhållande innebär ju ett ansvar för båda parterna, så ni båda två kan stödja varandra och få en bra framtid tillsammans.

Att skaffa barn

Den här konversationen ser förmodligen helt olika ut för par som är lite äldre och yngre. Om det är ett par som är lite äldre så kanske en av de har varit gifta förut och fått barn eller liknande. Hur som helst så det här med att skaffa familj kan se helt olika ut med vad människor vill. Vissa vill skaffa barn tidigt, vissa vill skaffa barn senare, vissa har inte tid med barn just nu, och vissa vill ALDRIG ha barn och vissa vet inte. Hur som helst kan det vara en sån fråga som är viktig för om en person verkligen vill ha barn snart och den andra verkligen inte vill, varför då slösa tid på varandra. Beroende på vilken ålder ni är och så så borde denna samtalsfråga komma upp i sinom tid.

Att ta de olika stegen

Det kan ibland vara förvånande när par som varit tillsammans ett tag inser att den andra inte vill gå steget längre. Med steget längre menar jag att kanske flytta ihop, gifta sig eller skaffa barn. För vissa så förväntar man sig mycket redan vid 1 år, medan för andra 4-5 eller andra 10 år liksom. För vissa personer så är ett steg som att ändra sin facebook status  det största steget de någonsin taget. Med andra ord så är det viktigt att prata om vad båda vill ha i förhållandet och det kan vara bra att prata om det i god tid. Att prata om giftermål redan vid 1 år kan vara onödigt, men sen när det har gått ett tag. Det känns ofta när det är rätt att prata om såna saker.

intimitet

Det här med att vara intim betyder olika saker för människor. Har du någonsin stött på någon som blir skraj om du försöker krama personen? Ja det är ett exempel på en person som det tar lite längre tid att komma nära inpå. Vissa personer är istället helt tvärtom, och kramar någon som de aldrig förut träffas. Ha i åtanke också om personen kommer från en annan kultur, det kan vara helt annorlunda seder där. Detta spelar roll för att om man inte har koll på hur den andra är så blir det risk för missförstånd osv. Kanske är du en sån som ”förväntar” sig sex redan på andra dejten. Och den andra är så att första kyssen kanske förväntas efter 5e dejten. Om det passar sig så kan man prata om såna här saker, utan att det blir konstigt. Så vet man redan då att inget missförstånd kan ske. Om ni inleder något i sängen kan man fråga om den andra är bekväm med detta osv.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Feedbacks
Visa alla kommentarer