Hur tar du dig ur vänzonen?


Hur tar du dig ur vänzonen? Eller the friend zone som det kallas på engelska.

Är du fast i vän-zonen? Stackars dig! Det är inte en kul situation, speciellt om du redan vet att det inte kommer bli någon relation.

Vet du inte vad vän-zonen är? Vän-zonen är när du vill ingå i ett romantiskt förhållande med någon som bara ”utnyttjar” dig för att vara en vän. Att ta dig ur den situationen är knepigt för den andra personen har förmodligen inte utvecklat några känslor för dig om han eller hon behandlar dig på det sättet. Med det menar jag typ, att snacka om andra killar/tjejer med dig eller prata om saker som man inte gör med någon man vill ingå i ett romantiskt förhållande, t.ex. bajs!

Om du har insett att du är i vänzonen och det aldrig kommer leda någon vart kanske du blir väldigt deprimerad och ledsen. Att acceptera att det aldrig kommer bli något kommer förmodligen också behöva leda till att du drar dig ifrån vänskapen helt och hållet, eftersom den bara sårar dig. Men om du inte är helt säker, så har jag ett par tips.

Alla mina tips passar vare sig du är tjej eller kille men nu säger vi att du är en kille!

Mitt första tips är att spela lite mer svårfångad! Börja hänga med andra tjejer också. Se om hon blir lite avundsjuk kanske? Hon kanske blir väldigt rädd att förlora dig, och ger dig mer uppmärksamhet. Det är ett tecken på att det fungerar.

Mitt andra tips är se vad som händer om du frågar henne om en tjänst? Du har gjort allt för henne, vad händer om du ber henne om någonting? Ställer hon inte upp? Det kan man verkligen kalla att bli utnyttjad.

En typisk kille som är i vänzonen kommer hålla med tjejen om allting. Testa att bli lite kaxig. Om du inte gillar att odla växter, visa att du är ointresserad. Du behöver inte låtsas som någonting. Alla har väl hört att snälla killar får inga tjejer. Ja det är precis det här det handlar om, du behöver inte vara elak…men smöra inte.

Se vad som händer om du gör en mer fysisk kontakt med henne. Ta henne försiktigt på benen eller ta bort ett hårstrå som fastnat i hennes ansikte. Det kan skapa lite mer spänning i er relation.

Mitt sista enkla tips är att prioritera dig själv! Om hon vill ses, men du i princip inte har tid, säg det då. Eller låtsas som du inte har tid 😉

Hoppas det hjälpte!

vänzonen