Hur du för en konversation med någon du gillar


Fråga öppna frågor

När du pratar med någon du gillar så kan det ibland vara svårt att få konversationen att rulla. Då är det bra att ställa öppna frågor. Öppna frågor är oftast roligare att svara på och roligare att lyssna på. Öppna frågor öppnar möjligheter för att ställa följdfrågor och sedan komma in på något annat ämne. Ett exempel på en öppen fråga är t.ex. ”Vad för sorts filmer kollar på på?” så kanske du får svaret ”Någonting som får mig att skratta åt livet… så typ Office Space är en av mina favoriter”. Om du är osäker på vad en öppen fråga är kan det hjälpa att veta vad som inte är en öppen fråga. Ett exempel på detta är ”Tycker du om att kolla på film?”. För det krävs bara ett ja eller nej svar på den frågan.

Säg någonting gulligt

Du vill ju något mer än vänskap, just nu i alla fall. Så försök att hinta lite om att du är intresserad. Typ om du pratar med en tjej och hon skrattar, säg att hon skrattar väldigt gulligt. Så om ni har en helt normal vänskaplig konversation, försök att lägga in någonting gulligt!

Håll konversationen positiv

Var positiv när du pratar med någon du gillar. Även om du har haft en dålig dag, låt bli att prata om just det för tillfället. Du vill visa att du kan vara positiv och glad och sprida denna glädje. Om du är negativ och sur är det oftast en stor turn-off.

Berätta något kul

Ibland kan det bli rätt tjatigt med ”kallprat” och vanliga frågor som om det vore en intervju. Det kanske också känns som vilken konversation som helst för personen som du gillar och det är inte det du vill åt, du vill fånga hon eller hans uppmärksamhet. Så försök att säga någonting annorlunda som personen kommer att komma ihåg. T.ex. berätta en rolig historia!

Svara på det hon eller han säger

Kanske självklart för en del men det är så viktigt att svara på det personen säger. Försök verkligen lyssna och ännu viktigare visa att du lyssnar och ställ följdfrågor. Om personen väljer att dela någonting viktigt för dig visa att du uppskattar det!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Feedbacks
Visa alla kommentarer

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 111 bytes written, possibly out of free disk space in /home/kontaktd/public_html/telechat.nu/wp-content/plugins/wpdiscuz/utils/class.WpdiscuzCache.php on line 154