Borde du ha ett långdistansförhållande? 1


Fråga dig själv, passar du in i ett långdistansförhållande?

När du är kär så bryr du dig förmodligen inte om regler och komplikationer som kan komma senare. Långdistansförhållanden finns det många åsikter om men det viktigaste är inte att lyssna så mycket på andra, lyssna istället på dig själv.

Är du upptagen hela tiden? Ett långdistansförhållande kräver mycket engagemang och tid. Tiden du spenderar med din partner kommer inte att ingå i vardagen som när du inte ingår i ett långdistansförhållande. T.ex. äta frukost med varandra kommer inte att gå, eller äta middag med varandra. Du måste skapa mer tid för att t.ex. videochatta eller telechatta. Det krävs mycket planering för att få det att fungera så om du är upptagen hela tiden så kanske långdistans inte är så bra för dig!

När du har ett långdistansförhållande så är kontakten ni har mestadels på distans (förstås). Och eftersom ni inte kan vara nära varandra så är samtalen ni har med varandra väldigt viktiga. Så minimera alla distraktioner när ni pratar med varandra, t.ex., kolla inte på nyheterna eller betala räkningarna när ni pratar med varandra. Den tiden ni har tillsammans är av största vikt, annars kommer det inte fungera.

Litar du på din partner?

Är du säker i dig själv eller kommer du hela tiden att vara svartsjuk är en fråga du kan ställa dig själv. Om du hela tiden kommer att vara svartsjuk när din partner är utomhus och har kul så kommer du förmodligen inte må så bra i ett långdistansförhållande.  Om du dessutom tänker dig att din partner råkar missa ert planerade Skype-samtal på grund av att hon eller han måste göra någonting annat och du börjar misstänka att han eller hon inte älskar dig längre. Då har du ett problem. Ett långdistansförhållande kräver tillit till varandra.

Litar du på dig själv?

Kommer du kunna lita på dig själv är en annan fråga. Det är helt okej att tycka att någon du ser är attraktiv, det gör alla. Men om du börjar fantisera om att ta personens nummer och kanske gå ut på en date med personen så har du ett problem. Att begränsa sig varje dag på intim kontakt kan vara jobbigt och du måste vara stark, kärleken måste vara stark.

Om du är en väldigt sexuell person kan det vara svårt att inte ha sex varje dag. Kanske vill du hellre ingå i ett kk-förhållande än ett förhållande med kärlek fast på distans, just på grund av att du måste ha sex ofta. Men även om du är en väldigt sexuell person, kom ihåg att man kan njuta av varandra på distans också. Man kan skicka sexiga meddelanden, videochatta, onanera, tele-sex…många möjligheter finns det. Och dessutom så kommer sexet när ni väl träffas vara mycket bättre än med någon du knappt tycker om.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentera
Oldest
Newest Most Voted
Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Borde du ha ett långdistansförhållande? […]