Att prata om rätt saker


Det här med kärlek, sex, spänning…ja vad vore livet utan det. Ett flertal gånger i sitt liv så hamnar man i situationen att man gillar någon. Då vill man förmodligen göra sitt allra bästa och inte missa chansen. En dålig första date innebär sällan något annat än att det är kört.

Kanske har man redan fått upp intresset efter en telechat, och nästa steg är att få personen att gå på en IRL date. Eller så kanske man träffats IRL och verkligen vill visa vem man är nästa gång man ses. Hur som helst så kanske detta är det svåraste, mest spännande och det som gör de flesta mest nervösa i dejting-världen.

Behåll lugnet!

Kanske är det viktigaste att man lyckas behålla lugnet, prata om rätt saker och inte gör bort sig på något vis. Att behålla lugnet och inte göra bort sig är svårt för de flesta om man inte är väldigt van med att dejta människor. Att vara nervös är heller inte något som behöver förstöra en date, vissa tycker det är charmigt att den man e på date med inte är 100% självsäker. För många är det ju så att man är som minst självsäker och nervös när man är med någon som man gillar, och det är därför det är charmigt att inte vara så självsäker.

Att inte kunna prata eller börja gråta kan dock vara väldigt o-sexigt. Det kanske hjälper och förbereda sig inför en date med en plan-B om man helt plötsligt skulle bli för nervös. Att inte göra bort sig handlar för det mesta om att inte göra stora misstag som bland annat komma för sent, kanske “gå för långt” genom att kyssas för tidigt på en date eller vara för närgången. Om man ofta känner att en dejt går fel men man vet inte varför, så handlar det i många fall om att man är dålig på att tyda signaler.

Vad kan man prata om?

För att förbereda sig på en date kan man ha i åtanke ett par samtalsämnen man kan prata om. Ibland så blir det pinsamt när det är helt tyst. Ibland så är det svårt att prata med vissa människor och det kan antingen ha och göra med att man har svårt att vara sig själv för man är så nervös, eller att man helt enkelt inte klickar. Bara för att man inte klickar med någon betyder inte att det är ens fel, det finns alltid någon där ute som man klickar med. Det handlar bara om att leta vidare.

Man kan behöva ställa lite frågor till sin date för att starta igång konversationen och se om man klickar eller inte. Då får man lära känna personen lite bättre, få veta lite bakgrundshistoria och se om man är ett “kompatibelt” par för framtiden eller inte. Ha i åtanke att när du ställer frågor så ska det inte låta som att du intervjuar personen. Utmaningen är att frågorna ska ställas naturligt och bidra till en trevlig date.

Viktiga frågor som bör ställas handlar om vad personen spenderar sin tid med. Det öppnar ofta upp för en konversation med mycket följdfrågor. T.ex.

Vad jobbar du med?

Har du någon hobby som du är riktigt passionerad över?

Ibland så kan frågan “vad jobbar du med?” kännas tråkigt och onaturlig. Ibland räcker det med att fråga:

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Och då kommer jobbet ofta naturligt upp.

Prata om omgivningen

Om man är på date tillsammans på en resturang, så kan det kännas naturligt att prata om  omgivningen. Om båda är imponerade av servicen på resturangen kan man prata om någon har jobbat på resturang förut. OBS, Kom ihåg att aldrig klaga på servicen på en restaurang inför din date. Det uppfattas som att du är en väldigt negativ person, det är otrevligt. På en resturang kan man förstås också prata om maten, och sen kan det leda till en konversation om man gillar att laga mat osv.

Vad gillar du att göra på din semester?

Gillar du att läsa? Eller kanske föredrar du att titta på film?

Kom ihåg att flika in något lite mer flörtigt mellan diskussionerna. Få personen att känna sig speciell. Det ska som sagt inte vara någon jobb intervju.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments