Funderar du på långdistansförhållande?


Det är ingen nyhet att långdistans är utmanande. Men kanske beror det på att det är så pass ovanligt? Alla som talar emot det, har de verkligen försökt? Om du är i ett långdistansförhållande eller funderar på att ha ett så kan du faktiskt vara glad för att du får uppleva ett intressant och unikt sätt att ha en relation. Det finns många fördelar med långdistans som kan vara lätt att överse bland alla ”negativa” rykten.

Långdistansförhållanden öppnar upp för mycket ensamtid och man har möjlighet att fokusera på sig själv mer. I vanliga förhållanden kan det ibland se ut så att de är alltid tillsammans, de avslutar varandras meningar och träffar inte ens kompisar ensamma. Långdistansförhållanden kan vara en jättebra idé för dig som behöver mycket ensamtid. Däremot så är det utmanande att hålla en relation igång på distans, så trots att man får mycket tid ensam måste man ju allokera en viss tid till partnern. Det innebär att ringa, skicka meddelanden och så vidare så att man inte tappar kontakten.

Om du vill att distansförhållandet ska fungera så gäller det att vara positiv till det hela tiden och se till att du vet vad du gett dig in i. Som skrivet innan så måste man ge tid till varandra varje dag, som en vana utan att man tänker på det. När ni pratar ska det inte kännas som att ni tar tid från varandra. Därför kan det vara en bra idé att prata ungefär samma tid varje dag. Det är viktigt att kontakta varandra ofta, det är så relationen håller sig stark. Vissa dagar kan förstås kännas väldigt upptagna och då är det bättre att skriva något litet än ingenting alls. Målet är att det ska inte gå en enda dag utan att ni kontaktar varandra. Kom också ihåg att inte stressa upp dig över att du inte får svar direkt. Distansförhållanden kräver att båda har stor tillit till varandra.

Sätt upp lite ”regler”

Innan ni går in i ett distansförhållande så är det viktigt att båda vet omständigheterna. Klargör för varandra hur mycket ni hade tänkt att ses, om något alls. Klargör hur ofta ni vill höras. I vissa fall kanske det måste klargöras att det inte är ett öppet förhållande, alltså att ingen träffar någon annan och är otrogen. Det kan vara viktigt att klargöra hur ni ser på framtiden i förhållandet, kanske ser ni att ni i framtiden kommer bo tillsammans? Alla såna frågor är viktiga att ta upp.

Fundera också tillsammans vad ni ska för slags kommunikation. Det kan vara bra att investera i en web-cam om ni vill videochatta. Vissa vill inte videochatta och håller det hellre på telefon/mail eller meddelanden. Fundera också vad för slags scheman ni har båda två och kom överens om när ni borde pratas vid utan att det känns tvingat eller något sådär. Det ska vara en tid då ni båda kan njuta av tiden ni har tillsammans.

I ett långdistansförhållande så betyder tiden ni har med varandra väldigt mycket. Det är lätt att försöka tvinga fram att varje konversation är djup och meningsfull men det är inget bra att känna den pressen. Det kommer bara göra en besviken. Så försök att ta bort den pressen och prata även om småsaker! Det kan vara till exempel vad du köpte i mataffären! Ibland kan det vara kul att planera speciella dejter på distans, kanske med videokamera kan ni äta en romantisk middag tillsammans.

Om det går så försök att besöka varandra så ofta ni kan, om ni vill förstås. Och varje gång som ni ska åka ifrån varandra igen så planera in en tid ni ska ses nästa gång!

Lägg ner extra mycket energi på att visa intresse för din partner. Bara för att din partner är på andra sidan landet så betyder det inte att du ska vara mindre intresserad av att lära känna din partner.

Idealisera aldrig din partner och se hon eller han inte som perfekt. Var ärliga med varandra och håll en öppen kommunikation. Se till att du vet om din partner mår dåligt och visa att du stödjer din partner! Du bör vara den första som han eller hon pratar med om det händer något. Tillit är också extra viktigt i ett långdistansförhållande. Låt dig inte komma i en situation där ni kan bryta varandras förtroende. Om du skulle göra något fel så måste du berätta det.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Feedbacks
Visa alla kommentarer

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 111 bytes written, possibly out of free disk space in /home/kontaktd/public_html/telechat.nu/wp-content/plugins/wpdiscuz/utils/class.WpdiscuzCache.php on line 154