Telefonsamtal är mer intimt än chat


Missförstånd

Jag vet inte om du har varit med om det någon gång, men jag har. Jag har mått dåligt helt av ett text-meddelande ett flertal gånger och sedan när jag pratat med personen på telefon kommit fram till att jag feltolkade meddelandet. Förstår inte hur det går till, men det måste ha och göra med att folk skriver och tolkar text på olika sätt. Det är därför många hellre pratar i telefon när det handlar om någonting viktigt. Att prata i text meddelanden bör egentligen vara när det bara är småsaker, men folk tenderar av lathet numera att bara skriva textmeddelanden.

Face-to-face > tele chat > text

Textmeddelanden kan vara slarviga. Bara för att förtydliga detta inkluderar chattar som facebook meddelanden. Det kräver så lite ansträngning att skicka ett textmeddelande, att man knappt bryr sig om vad man skriver. Man kan skicka textmeddelanden hela dagen, medans man jobbar eller när som helst. Om man verkligen vill visa en annan person att man bryr sig mer och vill lägga tid på hen, så är ju en face-to-face kommunikation mest betydande. Men ibland så är det inte helt möjligt att ses, och det är därför telefon är så jäkla bra!

När man pratar i telefon så har man hjälpmedel som röstton och även takten man pratar i för att förtydliga ord. Det hjälpmedel som saknas vid telefonsamtal är kroppsspråk och ansiktsuttryck. Men det kan vara något positivt i dating sammanhang. Det lämnar någonting till mystiken, och man kan ställa frågor som ”vad gör du?” eller till och med ”vad har du på dig?”.

Kvalité över kvantitet på textmeddelanden

Att chatta kan vara skönt ibland. Och att inkludera någon i ens vardag med chattmeddelanden då och då är ju supermysigt. Det är dock vanligt att man tenderar att alltid vilja ha någonting att prata om, så man berättar för mycket om sig själv. Man vill ju inte vara den som har berättat hela sin livshistoria via textmeddelanden till den man är intresserad av. Den andra kanske till och mer blir irriterad. Då kanske man väljer att bara skriva ”korta och innehållsfattiga” meddelanden. Det säger sig själv. Konversationerna blir till slut tråkiga. Det kan  eskalera till att någon av parterna känner att det blir jobbigt att hela tiden behöva svara. Försök att vänta lite med att svara. Men helst i alla fall i ett nytt förhållande att man ringer varandra på kvällen. Det blir mycket mer intimt då. Att båda två har lagt undan tid för att prata med varandra. Och man undrar så mycket om hur personen ser ut just nu…ja mycket till fantasin.

Emojis kan tolkas olika

Att prata med någon på telefon kan verkligen förstärka en relation. Det bygger intimitet när när man hör tonen på vad den andra säger. Man kan också höra en persons reaktion  när man berättar någonting direkt. Man behöver inte hur lång tid den andra tog sig att besvara detta i ett textmeddelande. Man kan fejka sin reaktion med tusentals emojis, men det förändrar ändå inte faktum att alla tolkar inte emojis på samma sätt.

Överanalysera inte

Även har jag varit med om att under konversationer med flörtar så har jag funderat på hur ofta jag svarar och hur ofta den andra svarar. Det är farligt att överanalysera och vi alla har gjort det. Det är lite att gå över gränsen när man analyserar sin flörts aktivitet på facebook i jämförelse med hur mycket han svarar tillbaka till mig själv. Det kan leda till rejäla missförstånd och leda till att det inte blir något av detta.

Generellt…

Så mitt främsta tips är att lämna textmeddelanden till sexiga, roliga meddelanden som får den andra att bli exalterad för dig. Det kan vara att säga godnatt på ett gulligt sätt innan sovdags t.ex. Men att berätta om dagen och fråga den andra personen frågor bör lämnas till telefonsamtal. I en ny relation så handlar det mycket om att hålla den andra intresserad och öka detta intresse. Var lite av en ”tease” men inte för mycket. Var spännande och mystisk. Visa inte överdrivet mycket intresse, men visa självsäkerhet!

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Feedbacks
Visa alla kommentarer

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 111 bytes written, possibly out of free disk space in /home/kontaktd/public_html/telechat.nu/wp-content/plugins/wpdiscuz/utils/class.WpdiscuzCache.php on line 154