Hur långdistans kan vara bra för dig


Hur långdistans kan vara bra för dig

När du är i ett långdistans förhållande så är ditt bästa verktyg ord. Tidigare forskning säger att lång distans par pratar mindre frekvent än de som bor i samma stad men att deras konversationer är djupare och mer meningsfulla. Att prata på detta sätt hjälper ett par att lära känna varandra bättre. I processen så lär man sig också att utveckla sig i kommunikation och vanor som kommer att hjälpa relationen på lång sikt.

Ett långdistans förhållande är inte lätt att blanda ihop med lust. Förhållanden som inte är baserat på långdistans är ibland bara baserat på sex, medans långdistansförhållanden måste vara baserat på känslor för att det ska fungera.

På grund av att ni är så långt ifrån varandra så testas ert förhållande på tillit. När din partner är ute någonstans och har kul kan det vara enkelt att låta svartsjukan att spöka runt i din hjärna. Nu är det viktigt att inse detta och slå emot dessa osäkerheter. Du måste öva på tilliten och att vara någon att lita på. Självsäkerheten hos dig kommer att ökas.

Bättre kommunikation

Du lär dig att kommunicera och att lösa konflikter väl på grund av att det mesta ni kommer att göra är att prata med varandra. I processen så kommer ni att lära känna varandra på ett djupare plan. Dock så spelar det ingen roll hur bra ni är på att kommunicera med varandra, ni kommer ändå att få uppleva missförstånd, osäkerheter och konflikter. Det är bra att kunna lösa dessa konflikter för ert förhållande i framtiden.

Mer minnesvärda stunder

Du kommer att uppskatta tiden som ni spenderar tillsammans med varandra. Oavsett om ni gör någonting ”vardags-tråkigt” som att handla mat eller om ni gör någonting mer roligt som att gå på en lyxig restaurang så kommer dessa upplevelser att bli mer minnesvärda och uppskattade än i ett vanligt förhållande. Att uppskatta saker är ett sätt att vara mer glad, vilket säger att ett långdistansförhållande kan göra dig mer glad!

Engagemang!

I ett långdistansförhållande så kommer du att vara mer engagerad i tiden ni har tillsammans. Kanske spenderar ni lite mer pengar på att göra en upplevelse mer minnesvärd. Dessa upplevelser tillsammans kommer att göra ert förhållande mer värt att hålla i!

Tålmodighet

Du kommer öva dig själv med att vara tålmodig. I denna värld så kommer saker fort och snabbt till dig. Vi kan skicka ett sms eller ett e-mail och få ett svar nästan direkt. Vi kan handla på nätet och få det levererat till dörren! Vi kan köpa snabbkaffe, snabbnudlar.. snabbgröt. Men precis som bra kaffe så kräver en bra relation lite tålmodighet. Långdistans är perfekt designat för att lära sig tålmodighet vilket är bra för vem som helst i livet. Det gör dig bättre på att tolerera frustrationer utan att bli stressad och lär dig att se saker på ett mer långsiktigt sätt. Det stabiliserar dig i livets utmaningar som t.ex. att ha barn!

Extra tid för dig och dina intressen

När du har ett långdistansförhållande så kan du få extra tid för dig själv och dina intressen som gör dig glad. Att göra såna saker behöver inte betyda att du försöker undvika din partner. Du behöver inte sitta varje minut på telefon med din partner. Använd denna tid för att göra annat som för dig till en mer intressant och gladare person!

Självständighet!

Du kommer att utveckla  din självständighet när du för det mesta är för dig själv. När saker känns tufft för dig så kan du såklart få emotionell support via distans men din partner kommer inte kunna fixa problemet för dig. Det kanske känns tråkigt att du måste lösa saker på egen hand mer men det kommer att öka din självsäkerhet och det är attraktivt för din partner att se!

När du måste spendera din fredagskväll för ett Skype-samtal istället för att mysa med varandra framför en film kan göra att du blir lite deppig kanske. Ett långdistansförhållande är jobbigt och det krävs hårt jobb för att få det att fungera. Men ibland är det som krävs hårt arbete det som är mest värt att ha! Många som är i ett långdistansförhållande tycker om tiden de har ifrån varandra genom att hjälpa varandra se hur mycket de faktiskt vill vara tillsammans. Om ert förhållande klarar långdistans så kan det klara många andra saker också! Förhoppningsvis så kan de sakerna ni över på i ert förhållande stärka chanserna till att det ska fungera över lång tid! Kanske i ett senare skede i livet så kan ni också bo närmare varandra och då har ni övat på allt detta.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Feedbacks
Visa alla kommentarer

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 111 bytes written, possibly out of free disk space in /home/kontaktd/public_html/telechat.nu/wp-content/plugins/wpdiscuz/utils/class.WpdiscuzCache.php on line 154