Första dejten tips


Om du lyckas bjuda ut någon och hon säger ja så är det toppen! Du gjorde ett bra första intryck över telechat eller meddelanden.

Nu är första dejten här och vissa detaljer kan du börja planera. Typ var ska ni träffas. Det enda som du inte kan bestämma i förväg är hur det kommer bli.

Det du kan börja med att göra är att se till att du vet någonting om den du ska träffas. Försök skriva upp det. Kanske inser du att du inte vet någonting, just för att hon ville träffas direkt. Eller så kommer du på att hon sagt någon gång att hon gillar italiensk mat t.ex. Eller i värsta fall så har du pratat med flera tjejer och har blandat ihop de. Så se till att de är rätt.

När du kommit på några saker som ni pratat om tidigare så har ni några samtalsämnen på första dejten. Du kan fråga följdfrågor som ”Förresten, du sa att du gillade italiensk mat. Gillar du att laga mat?”. Om du nämner saker ni pratat om under era telechattar så kommer du verkligen få pluspoäng. Varför? Jo för att hon kommer känna sig speciell och inte som att du har pratat med massor av andra tjejer. Hon kommer också känna att du är genuint intresserad av henne. Det är hett också!

Om du inte kommer på någonting som ni har pratat om tidigare så blir det lite svårare. Du får helt enkelt fråga henne nya frågor. Jag hoppas att du vet om var hon bor och då kan du fråga hur länge hon har bott där. När du har fått henne att börja prata lite så kan du börja lägga in egna poänger i samtalet.

Var inte rädd för att ni inte har saker gemensamt. Det syns igenom om du säger till allting hon säger ”Ja med!”. Det är oärligt och verkar desperat. Var ärlig men var inte taskig om hon säger att du gillar och sen att du hatar katter. Säg istället något liknande såhär: ”Jag gillar djur men jag tror nog jag föredrar hundar. Vad är det du gillar för katter?”. Det kan också leda till att konversationen blir mer intressant och rolig för ni inte tycker samma saker.

Fråga lite originella frågor och inte tråkiga standardfrågor

Det är frågor som ”Var bor du omkring?”, ”vad jobbar du med?”, ”hur länge har du bott här” och ”vad gjorde du i helgen?”. Mer intressanta frågor är ”Vad fick dig att flytta hit?”, ”Vad för saker gillar du att göra på helgerna?”. Eller unika frågor som ”Om du fick bjuda vem som helst på din ideala 50årsfest. Vem skulle det vara?” eller ”Vad var det senaste köpet du gjorde?”. Om du ställer för många såna unika frågor kan det dock bli lite konstigt så se till att ha en blandning av roliga, unika och även tråkiga frågor! Det är imponerande om du kan få konversationen att rulla och det gillar tjejer.

Var nyfiken på vad hon har att säga och visa att du bryr dig om vad hon tycker

Ibland så fungerar inte dejten helt enkelt. Även om du gör allt rätt enligt regelboken. Märker du att hon sitter och stirrar i sin telefon och att hon verkar obekväm så kanske det inte gick helt rätt till och du kan fråga henne om det är dags att gå hem. Är det inte rätt så är det inte det. Om du dock vill ge det en chans så tänk efter vad är det som du har gjort fel. Kanske har du pratat för mycket? Du kanske är nervös för att du vill göra ett så gott intryck. Se till att du inte pratar om dig själv bara och fråga frågor. Om du har en tendens att prata mer än att lyssna så gör det till en regel att lyssna två gånger så mycket som du pratar.

Avbryt inte din dejt. Om du märker att hon är exalterad av att prata om någonting eller har en stark åsikt så är det lätt att hoppa in och avbryta. Om det händer någon gång är det ok men det är otrevligt om det händer fler gånger. Det gör att en tjej känner att det hon säger eller tycker inte spelar någon roll.

Kom ihåg att pauser eller tystnad mellan konversationerna är okej. Om du är nervös så kan du tycka att en 10 sekunders tystnad är jättejobbigt. Men gör det till en positiv grej och titta henne i ögonen. Då blir det romantiskt.

Kom ihåg kroppsspråket

Om hon sitter vänd mot dig eller närmar sig dig så är hon engagerad i konversationen. Om hon vänder sig lite bortåt så kanske hon etablerar en gräns som du vill att du respekterar. Eller så betyder det att hon inte är så engagerad. Tänk också på ditt eget språk. Sitt upp rakt och titta henne i ögonen när hon pratar.

Tänk på om hon äter väldigt snabbt eller om hon äter och dricker långsamt. Om hon är väldigt snabb kanske hon vill därifrån så fort som möjligt och om hon är långsam så uppskattar hon verkligen tiden ni har tillsammans och hon kan vara avslappnad. Om hon kanske darrar eller slår med fingrarna på bordet kanske hon är jättenervös. Försök att skoja lite med henne och få henne lite lugn och avslappnad. Du kan t.ex. berätta om någonting pinsamt som hänt dig. Eller poängtera om någon som du ser i restaurangen just nu som ser rolig ut. Fråga henne om hennes favoritrecept.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Feedbacks
Visa alla kommentarer